Vodič za odabir idealnog kaputa prema građi tijela


Dobar kaput je statement i ključni odjevni predmet koji je u zimskom periodu nositelj cjelokupnog stylinga, zato ne štedite na njemu!

Ako prvi puta kupujete kvalitetan i klasičan kaput onda radije birajte camel, crnu ili sivu boju kaputa.

Baš kao i prilikom odabira hlača ili haljine, osim kvalitete, boje i cijene, za pronalazak idealnog modela uzmite u obzir vašu građu tijela.

Otkrijte moje savjete kako bez greške pronaći idealan kaput.


Pješčani satPrilično izražene obline, ramena i bokovi koji su iste širine,tanak izražen struk. Model kaputa koji će istaknuti ovaj oblik tijela je onaj koji naglašava struk. Savršen izbor je slim fit kaput koji ima pojas.


KruškaAko imate izraženiji donji dio tijela, šire bokove, uska ramena i male grudi za vas najbolje odgovaraju modeli A kroja ili oni koji se blago šire pri dnu. Također, ovakvoj figuri laskaju i modeli koji imaju oblik zvona i pojas ili modeli s dvorednim kopčanjem. Bitno je da se napravi ravnoteža između gornjeg i donjeg dijela tijela. Možete također birati kapute koji imaju zanimljivu kragnu ili neki upečatljivi detalj.


JabukaOblik tijela poput jabuke ima izraženiji gornji dio tijela ruke, grudi i trbuh koji izgledaju snažnije od bokova i nogu. Prepoznajete li se u ovoj kategoriji, usredotočite se na kapute koji imaju kopčanje u jednom redu, bez naramenica ili jakih detalja.

MrkvaUski bokovi i ramena, mršava i skladna građa odlike su koje krase oblike tijela poput mrkve.

Dame koje imaju ovakvu građu tijela moraju paziti da ne uzimaju teddy tip kaputa ili onaj koji seže do listova jer će ih ovakvi tipovi kaputa “pojesti”.

Birajte kraće dužine kaputa ako ste niže građe, a dužinu kaputa do gležnjeva samo ako ste izrazito visoki.


Photo credit: Unsplash

9 views0 comments

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg