TOP 5 pilinga za kožu lica

od high end brendova do drogerijskihKada je u pitanju skincare rutina, piling kože je korak kojeg ne biste trebali preskakati. Dobrobiti su brojne: odstranjivanje mrtvih stanica kože, mlađa i svjetlija koža, smanjenje hiperpigmetacija i potaknuta cirkulacija kože.


Zašto je bitno ne preskakati ovaj korak u njezi kože?


S godinama koža se slabije obnavlja i usporava joj se metabolizam. Stres, manjak sna, zagađenje samo su neki od čimbenika koji doprinose usporavanju metaboličkih procesa kože.

Postoji nekoliko vrsta pilinga mehanički, enzimski, kemijski.

Mehanički pilinzi sadrže usitnjene i fino mljevene koštice marelice ili masline. Bitno je da te čestice budu dovoljno velike da postignu efekt, a opet dovoljno fino mljevene da ne uzrokuju prevelika oštećenja i iritacije na koži. Upravo su mikrooštećenja do kojih dolazi tijekom eksfolijacije ključan čimbenik za stvaranje novih stanica kože, a rezultat je mlađa, svježija i glađa koža.

Enzimski pilinzi pak dolaze u obliku praha i idealni su za sve tipove kože, naročito one osjetljive. Enzimski piling dobivaju se iz ekstrakta voća (papaje ili ananasa) i glavni zadatak im je ljuštenje površinskog sloja kože, a aktivira se uz pomoć vode.

Kemijski pilinzi primjenjuju se isključivo u salonima ljepote i dermatološkim ordinacijama, mada danas na tržištu postoje kemijski pilinzi koji su prilagođeni za kućnu upotrebu i sigurni su.

Kemijski pilinzi svoju snagu temelje na AHA I BHA kiselinama koje imaju snažan anti- aging učinak, djeluju protiv hiperpigmentacija i smanjuju upalne procese u koži.

Koji piling odabrati ovisi o problematici vaše i koji efekt želite postići.

U nastavku donosim koji su meni najbolji pilinzi od hight end brendova do onih pristupačnijih drogerijskih.

1. Losion P50 - kultni losion/ piling kojeg korisnici ili vole ili mrze (183 kn, 50 ml)


Lotion P50 je višenamjenski losion za eksfolijaciju, čišćenje i pročišćavanje kože. Pomaže održati kiselu pH vrijednost epiderme. Zahvaljujući svakodnevnom blagom pročišćavanju, koža je obnovljena a ten matiran.

Ovaj proizvod ima nekoliko varijanti ovisno o stanju vase koze, tako postoji verzija za normalnu/masnu, zrelu kozu, osjetljivu, hiperpigmentiranu.

Proizvod se koristi nakon čišćenja lica, ako ga koristite prvi put poželjno je natopiti vaticu s vodom I pomiješati s nekoliko kapi proizvoda utapkavajući. Nakon 7 dana možete koristiti proizvod samostalno.

Moje iskustvo s ovim proizvodom je vrlo pozitivno jer zaista radio ono sto obećava: sužava pore, smanjuje lučenje sebuma, zateže kožu, popravlja teksturu I smanjuje hiperpigmentacije.

Minus je jedino miris, koji je na ocat. Cijena je nešto veća, ali ako želite probati proizvod dostupno je u najmanjem pakiranju od 50 ml.


2.Dermalogica Daily Microfoliant - (cijena: 110 kn, 13 grama)


Enzimski piling na bazi rižinih mekinja vrši mikrofolijaciju mrtvih stanica kože i trenutno ostavlja kožu glađom i svjetlijom. Proizvod je u prahu i potrebno je pomiješati ga kroz mokre dlanove I nanijeti na lice kružnim pokretima. Kljucni sastojci su salicilna kiselina, enzimi rize, grejp, zeleni caj. Piling je toliko nježan da se može koristiti svakodnevno. Jedan od boljih pilinga sto se tiče ujednačavanja tena i posvjetljenja hiperpigmentacija i flekica. Može se koristiti i na problematičnu kožu. Malo pakiranje zaista dugo traje jer je potrebno jako malo proizvoda.


3.ORDINARY 30 % AHA + 2 % BHA peeling solution (cijena: 63 kn, 30 ml)


Alfa hidroksi kiseline (AHA) djeluju kao piling na gornjoj površini kože za svjetliji i ujednačeniji izgled kože.

Beta hidroksi kiseline (BHA) također djeluju kao piling uz dodatnu funkciju za čišćenje začepljenih pora. Ova otopina crvene boje kombinira AHA/BHA kiselinama koje poboljšava teksturu kože i smanjuje fine linije dok istovremeno se djeluje na izbijanja. Ovaj piling je izrazito jak i preporuča se postupati isključivo prema uputama. Moj savjet je uvijek napraviti patch test i za prvi put manje vremena držati na kožu.


4.CAUDALIE VINOPERFECT GLYCOLIC PEEL mask (cijena: 202, 50 kn, 75 ml)

Ovo je jako dobar piling/ maska na bazi glikolne kiseline koji možete pronaći u drogerijama.

Namijenjen je za sve one koji žele blistav ten i svježinu. Maska se nanosi se na suhu kožu nakon čišćenja, izbjegavajući područje oko očiju. Može se koristiti dva puta tjedno, a pogodan je za sve tipove kože. Obzirom da je bogata emolijensima nećete imati osjećaj suhoće nakon upotrebe. Maska posvjetljuje flekice, čini ten blistavim i zaglađuje sitne bore.


5. Dermalogica MULTIVITAMIN themafoliant (cijena: 372, 75 kn, 75 ml)

Namijenjen za zrelu kožu i onu koja je prijevremeno ostarjela.

Snažan termalni proizvod za poliranje kože koji je kombinacija mehaničke i kemijske eksfolijacije, zaglađuje teksturu kože i poboljšava penetraciju aktivnih sastojaka koji usporavaju proces starenja. Piling sadrži mliječnu i salicilnu kiselinu koje vrše eksfolijaciju i trenutno zaglađuju kožu dok vitamini A,C, E smanjuju znakove starenja i stimuliraju nastanak kolagena.

Piling zaista jako zaglađuje kožu i zagrijava je, prilikom upotrebe imat ćete osjećaj blage topline što je sasvim uobičajeno. Cijena pilinga je nešto skuplja, ali zaista je potrbno nanijeti malu količinu proizvoda na lice. Rezultati su odmah vidljivi.

9 views0 comments

Recent Posts

See All

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg