Tips & tricks - kako s ograničenim budžetom izgledati sofisticirano


Često se povezuje pojam skupog izgleda s dizajnerskim markama ipak, po mom mišljenju, dobar stil i cjelokupan “skupi” izgled vezujem za kvalitetu odjeće i dobre materijale, ne nužno uz neko dizajnersko ime.

Uz pomoć ovih 5 trikova otkrijte kako možete s ograničenim budžetom pametno planirati i kupiti kvalitetne odjevne komade koje ćete nositi više godina.

Prije nego što krenete u shopping, napravite plan što vam zaista treba i za što želite izdvojiti malo više novaca. Ograničite se na kupnju onih komada koje zaista trebate i koji će vam koristiti više godina.


1.MATERIJAL - birajte pamuk, viskozu, vunu, lan, svilu (ako ste u mogućnosti), kožu. Osim što su ovo prirodni materijali i jako zdravi za kožu, dugotrajniji su od ostalih materijala i izgledaju elegantno.

Struktura samog odjevnog predmeta je jako bitna, ako je košulja dobro sašivena, ona će čak i uz obične traperice izgledati jako sofisticirano.

Izbjegavajte poliester i druge materijale koji izgledaju jeftino i brzo se raspadnu.2. NEUTRALNE BOJE - bež, svijetlo siva, bijela, kamel i crna - boje koje se mogu kombinirati i nosive su za dan i noć.

Zimi umjesto da uskočite u tamne boje, pokušajte s bijelom bojom ili camel - pogotovo je jako efektno ako se odlučite za all white ili all nude look.

Neutralne boje odišu elegancijom i sofisticiranošću. Ako želite razbiti all white/nude look možete dodati maramu ili šal koji su u nekoj drugoj boji.3.KLJUČNI ODJEVNI KOMADI

Radije uložite u jedan dobar i kvalitetan kaput nego u 3 jeftina iz H&M-a. Nažalost, fast fashion kaputi imaju jako kratak rok trajanja, u većini slučajeva je jedna sezona.

Moja preporuka je da pogledate dućane poput Massimo Dutti, Ted Baker, Morgan, koji su mid range, ali gdje se mogu naći kvalitetni odjevni komadi.


- hlače - klasične hlače u crnoj/bež ili kamel boji komadi su koje zaista morate imati bez obzira radite li u uredu ili ne. Ako još imate i matching sako, možete kombinirati skupa ili odvojeno i nositi u bilo kojoj prilici.


- čizme - dobre kožne čizme na petu (koja nije previsoka) možete iskoristiti za posao i za izlazak u grad. Glatka koža ima duži rok trajanja od brušene kože.


- Midi suknja - uska midi suknja od dobrog materijala (zimi može biti i vunena) može jako dobro poslužiti za posao ili za izlazak.

Izvrsno izgleda na ravne cipele, čizme ili sandale.


- Kožna torba - Dobra kožna torba može trajati čak i 20 godina ako je pravilno njegujete. Pravilo kao i s kaputima, birajte neutralne boje. Monotonost možete razbiti detaljima poput šalova i marama. Mid range i kvalitetne kožne torbe nude brandovi poput Furle i Coccinelle.4. KUPOVINA - radije kupite komad koji je kvalitetan i nosiv, nego jeftine krpice koje ćete baciti kroz koji mjesec.

Planirajte kupovinu ključnih komada kada su na sniženju.

Razne platforme za kupovinu nude notifikacije kada se željeni predmet pojavi na rasprodaji ili nude razne pogodnosti poput besplatne poštarine.

Posjetite YOOX, Outnet, Bestsecret gdje možete uštedjeti čak do 70 % na komade odlične kvalitete.4.SLOW FASHION - svjesni smo da je modna industrija veliki zagađivač i velika prijetnja našem okolišu. Ako imate neke odjevne predmete koji su od vaše majke, a kvalitetni su, možete ih prepraviti kod krojačice i dobit ćete sasvim novi odjevni predmet.

Odjeću koju ne nosite darujte ili odnesite na punktove za reciklažu.

Kupujte kvalitetne komade koji mogu godinama trajati.

19 views0 comments

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg