Tips&tricks - Kako što duže zadržati preplanuli ten?


1. Tuširanje - upotrebljavajte uljne gelove za tuširanje, izbjegavajte trljanje kože ručnikom. Ručnikom tapkajte po koži kako bi se posušila.


2. Hidratacija - koristite hidratantno mlijeko za tijelo ili after-sun losion. Hidratacija kože važan je korak u skincare rutini kako bi se spriječilo isušivanje kože. Koža koja je suha i ljuskava brže gubi preplanuli ten.


3. Piling - izbjegavajte mehanički piling, radije koristite enzimski piling. Enzimski piling nježniji je od klasičnog mehaničkog, neće "skinuti" ili ublažiti preplanuli ten.


4. Self-tanneri, losioni za samotamnjenje - za prirodan efekt preplanulog tena pomješajte self-tanner s mlijekom za tijelo. Nakon upotrebe dobro operite ruke, kako ne biste imali tamne tragove na dlanovima!

Miješanjem self-tannera i mlijeka za tijelo izbjegnut ćete fleke i ružnu narandžastu boju tena, također produžit ćete i postojeću boju.


5. Brozer u kamenu i kremi - ako želite naglasiti preplanuli ten ili pak njegovati bronze look tijekom cijele godine, možete upotrijebiti bronzer u kamenu ili kremi. Ako pripadate svijetlom fototipu radije birajte bronzere koji imaju breskvaste, svijetlo smeđe ili roze tonove. Za tamne fototipove savjetujem smeđu, zlatnu ili terracotta nijansu. Brozer u kamenu najbolje je nanositi širokim kistom, pokretima koji oponašaju broj 3 - od čela prema jagodicama do vilice.

Brozer u kremi puno je jednostavniji za nanošenje i puno prirodnije djeluje na koži. Paleta boja koju trebate odabrati jednaka je kao i za već spomenuti bronzer u kamenu. Trik je u tome da dobro stopite boju s kožom, kako ne biste izgledali kao da imate "fleke" po licu.


6 views0 comments

Recent Posts

See All

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg