SOS za kožu nakon sunčanja i mora

Updated: Dec 18, 2020

Teško je odreći se preplanule puti, ali još teže je sanirati posljedice od izlaganja štetnim UV zrakama.

UV zrake oštećuju kožu, to je poznato svima, no jedino nas način na koji je oštećuju može uputiti na ispravne i učinkovite načine popravaka tih oštećenja.

Ukratko, oštećenja od UV zračenja uzrokuju pucanje kolagena i remete ljepotu i zdravlje kože na staničnoj razini. Disfunkcionalni ili oštećeni kolagen u koži rezultira brojnim nuspojavama koje kasnije zovemo vidljivim starenjem ili ostarjelom kožom. Oštećeni kolagen smanjuje gipkost kože, elastičnost i čvrstoću te je indirektno odgovoran za nastanak bora i kožu bez elastičnosti koja visi, gubi formu i postaje beživotna. Kako se kolagenske niti drže pomoću hijaluronske kiseline koju prirodno nalazimo u koži, oštećenja od UV zračenja tako djeluju i na taj vitalni sastojak koji zadržava vlagu u našoj koži - temelj je mladolike i lijepe kože.

UV zračenje potiče razaranje hijaluronske kiseline, ona se slama i postaje beskorisna tj. ne izvršava svoju funkciju. Ovakva oštećenja bolje je ne prouzročiti uopće, no kako se svi mi ponekad ne možemo odvojiti od sunčanja i predivne, preplanule boje, potrebno je što prije sanirati štetu nastalnu UV zračenjima.

Stoga za post-ljetnu sezonu preporučamo koje aktivne sastojke trebate uvrstiti u svoju beauty rutinu.


PROBIOTICI - su do sada jedni od najjačih saveznika protiv UV oštećenja i ubrzanog starenja kože izazvanog izlaganjem suncu (photo aging).

Osim što održavaju ravnotežu dobrih i loših bakterija i boostaju imunitet, pomažu u liječenju upalnih procesa kao što su ekcemi, rozaceja i slična stanja kože.

VITAMIN C - ne možemo ne spomenuti sastojak koji je zaslužan za glowy i zdrav izgled kože, a to je Vitamin C. Kao jedan od najjačih antioksidansa koji neutralizira slobodne radikale, odgovoran je za proizvodnju kolagena i odgađanju vidljivih znakova starenja. Osim što će dati zdravi sjaj koži, smanjit će hiperpigmentacije nastale uslijed izlaganja štetnom UV zračenju.


HIJALURONSKA KISELINA- sastojak koji hidratiziraju kožu i daje joj puniji izgled. Ovaj moćni anti-age sastojak ima sposobnost vezivanja 1000 puta više vlage od vlastite mase i stoga je izvrstan ovlaživač kože. Reducira pojavu finih bora i linija.

MORSKE ALGE - su jedan od najmoćnijh sastojaka za obnovu kože i obnavljanje kolagena.

Izrazito bogate vitaminima i proteinima, morske alge su superhrana s velikim udjelima kalcija (15 puta više od mlijeka),željezom, kalijem, natrijem, itd. Izrazito visoki udio vitamina B koje alge posjeduju neophodan je za kožu, a štiti membranu stanice od oštećujućih faktora iz naše okoline kao što su UV zračenje (foto-aging) i onečišćenje iz zraka.

Morske alge pomažu sprječavanje slamanja kolagena u koži čime direktno djeluju na odgađanje pojave znakova starenja.


0 views0 comments

Recent Posts

See All

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg