Poslovni dress code: 10 grešaka u odijevanju koje ostavljaju loš dojamKažu da odijelo ne čini čovjeka, ali ipak prvi dojam kojeg dobijemo kada ugledamo neku osobu i kako je ona odjevena ne možemo zanemariti.

Posebno u poslovnom okruženju bitno je ostaviti dobar dojam, ne samo osobnošću i stručnošću, već i cjelokupnim urednim izgledom.

Donosim vam 10 grešaka koje žene (i muškarci) rade i pritom ostavljaju dojam neprofesionalne osobe.


1.Prekratke suknje i haljine - poslovno okruženje nije mjesto za nošenje ovakvih suknji/haljina.

Osim što ćete se vi osjećati neugodno, jer u svakom trenutku morate paziti kako sjedite, dojam koji ostavljate na kolege i poslovne partere svakako nije profesionalan. Kratke suknje ostavite za vrijeme nakon posla.2. Rasparani jeans - iako su se pravila što se tiče poslovnog odijevanja malo “olabavila”, rasparani jeans ostavite za slobodno vrijeme.3. Niski struk kod hlača - ovo više vidim kod muškaraca, naime zaista je neprimjereno i neukusno da vam se vide određeni dijelovi tijela i donje rublje dok sjedite. Prebacite duži sako ili košulju kako biste izbjegli neugodnost.


4.Vidljivo rublje ispod košulja- čipka, crni grudnjak ispod bijele košulje i sl. spada u neprimjereno i jako neukusno odijevanje za poslovno okruženje. Kupite glatki grudnjak u bež boji, crnoj i bijeloj boji. Imajte na umu da bež grudnjak može ići ispod svake košulje jer je u pitanju neutralna boja i “nevidljiva” je.

5. Jaki make up - često sam znala vidjeti djevojke i žene koje imaju prevelike ekstenzije trepavica. Uredski posao ne trpi prejaki make up. Sigurna sam da ne želite da poslovni partneri pomisle da radite u noćnom klubu. Zato, ako stavljate ekstenzije radije birajte kraće trepavice i budite redoviti u održavanju. Jake boje ruževa ostavite za after work.6.Štikle s prevelikom petom i platformom - ako morate nositi štikle na poslu, birajte one koje imaju kitten heel, neka ne prelaze 8 cm. Šljokice, crvene štikle i bilo kakve ekstravagantne štikle nisu poželjne u uredu.7.Preveliki logo na torbama - za ured birajte manje upadljive torbe. Tote tip torbe bez velikog natpisa ili loga odličan je izbor basic torbe gdje možete ugurati laptop i sve sto vam je potrebno za radni dan.8. Neuredna kosa - uredna kosa je must neovisno o kojem poslu se radilo. Dogodi se da ne stignemo složiti frizuru ili oprati kosu ili da nam se vidi pokoja sijeda vlas ili izrast. Odličan izbor za brzi popravak loše frizure je suhi šampon ili messy punđa.

Root retouch sprejevi za korijen kose SOS su za dane kada ne stignemo otići na farbanje. Za muškarce osobito vrijedi da nose kratku kosu, nikakva duga kosa ne dolazi u obzir! Bradu držite urednom i podšišanom.9.Čarape - izbjegavajte mrežaste čarape i čarape s bilo kakvim uzorkom! Ako želite ostaviti dobar dojam i izgledati profesionalno definitivno ovakve čarape nemojte nositi na posao.


10.Sportska odjeća - trenirke, tajice, hoodice su isključivo za slobodno vrijeme i teretanu! Na svom radnom mjestu morate izgledati uredno, odjeća za trening nije namijenjena za odlazak za posao. Ako se radi o radnom mjestu gdje su više prisutni kreativci ili IT profil ljudi, ne morate nositi odijelo, ali pristojne traperice i casual košulja može proći.27 views0 comments

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg