Novo normalno: #maskne


Kako se boriti protiv prištića i akni na koži koje nastaju od nošenja zaštitinih maski?


Uslijed cjelodnevnog nošenja zaštitinh maski nažalost primjećujemo da sve više dolazi do neugodnih pojava na koži u vidu prištića i akni.

Područja na kojima se najčešće izbijanja pojavljuju su brada, rub vrata, vrh nosa i obrazi.

Kombinacija vrućine, znoja, pudera i zaštitne maske stvara idealne uvjete za začepljenje pora, koža ne može disati i potom dolazi do nastajanja nepravilnosti u vidu prištića i akni.

Pitanja koja nam klijentice u salonu najčešće postavljaju su kako ublažiti postojeće akne i spriječiti nastanak novih? Koje tretmane napraviti u salonu, a koje ukomponirati u svoju kućnu njegu?

U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako se riještiti akni koje nastaju od nošenja zaštitinih maski:

1) Dvostruka metoda čišćenja lica


Ako niste čuli za ovu metodu čišćenja lica, sada je pravo vrijeme da je uvedete u svoju skincare rutinu i zaista ćete primjetiti velike razlike.

Dvostruka metoda čišćenja podrazumijeva uvodjenje dvije vrste čistača za kožu:

Uljni (može biti i druga vrsta čistača ukoliko ne volite uljne emulzije, npr. u vidu pjene) i gel čistač na bazi salicilne kiseline. Salicilna kiselina je moćan saveznik u borbi protiv izbijanja i akni, ima protuupalna svojstva, smajuje proširene pore, smajuje izlučivanje sebuma, uništava bakterije koje stvaraju akne.

Cilj ove metode je očistiti u potpunosti kožu od svih nečistoća, sebuma, polutanata, ostataka make-upa i SPF-a.

Preporuka je da se dvostruka metoda čišćenja radi ujutro prije nanošenja seruma i krema i navečer nakon radnog dana kako biste očistili kožu od svih nečistoća.

Prilagodite izbor čistača svom tipu i stanju kože.

2) Piling


Dobra skincare rutina ne može proći bez korišenja pilinga. Piling je neophodan dio skincare rutine jer pomaže u odstranjivanju mrtvih stanica kože, posvjetljuje ju, činu ju mekšom i glađom, sprječava začepljenje pora.

Preporuka je da se piling radi jednom do dva puta tjedno kako se ne ne bi narušila barijera kože i stvorila preosjetljivost. Na tržištu postoje razne vrste pilinga, od mehnaničkih, enzimskih, do profesionalnih kemijskih, na vama je izbor koja vrsta pilinga vam najviše odgovara prema vašem tipu i stanju kože.

3) Lagani serumi/ hidratantne kreme na bazi hijaluronske kiseline i salicilne kiseline, mineralni puderi


Kako ne biste dodatno začepili pore, u svojoj skincare rutini uključite laganu kremu ili serum koji u sebi ima sastojke poput hijaluronske kiseline koja će hidratizirati kožu i dati joj punoću i salicilnu kiselinu koja će očistiti kožu od prištića i spriječiti nastanak novih izbijanja.

Iako nam se pod maskom lice baš i ne vidi, teško se odričemo omiljenog pudera iako nam u ovakvim uvjetima stvara “nered” na koži. Odlična zamjena za teške tekuće pudere su mineralni puderi koji su doživjeli pravi bum u posljednjih nekoliko godina. Mineralni puderi sadrže sastojke poput Titanijev dioksida koji štiti od UVA i UVB zraka i Cink oksida koji djelje protuupalno, idealan sastav za masnu kožu i kožu sklonu aknama. Osim zaštitnih i protuupalnih svojstva kod mineralnih pudera koža “diše”, a što vrijeme više odmiče koža poprima ljepši izgled, baš kao da imate “second skin”.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg