Mojih 5 trikova pomoću kojih možete prevenirati znakove starenja i očuvati mladolikost kože


Stres, loša prehrana, pretjerano izlaganje UV zrakama, kao i sve alarmantnija zagađenost zraka našu kožu uništava i remeti prirodan proces samoobnove.

Koža je preopterećena metaboliziranjem toksina i puno brže gubi tvari i kvalitete koje su joj potrebne za mladolik i zdrav izgled.

Za posljedicu imamo pojavu preuranjenog starenja kože kao i izbijanja u vidu prištića i akni.

Često me klijenti pitaju što mogu poduzeti kako bi sačuvali mladolik izgled kože i kako da ublaže postojeće bore i poprave teksturu kože.

U nastavku donosim mojih top 5 savjeta kako očuvati mladolikost kože.


1. Retinol

Retinol je derivat vitamina A bez kojeg je moderni anti-aging nezamisliv.

Ova anti-aging zvijezda među sastojcima neophodan za zdravlje kože i odličan je sastojak ne samo za ublažavanje bora i finih linija već je nezaobilazan i u borbi protiv prištića i akni.

Potiče obnavljanje kolagena,reducira pojavu bora, smanjuje postojeće hiperpigmentacije i čisti pore od nečistoća.

Iako ima jako puno blagodati, treba obratiti pozornost na dvije stvari.

Retinol koristite obavezno navečer jer u kombinaciji sa sunčevim zrakama pojačava se osjetljivost kože i možete stvoriti kontraefekt.

Kada koristite retinol obavezno preko dana nosite SPF, bez obzira na to što ga stavljate samo navečer.

Retinol je dosta jak sastojak i u svoju beauty rutinu uvodite za postepeno. U početku stavljajte ga 2 put tjedno dok se koža ne navikne.


2.Vitamin C

Vitamin C je snažan antioksidans koji smanjuje djelovanje slobodnih radikala koji uzrokuju štetu na tkivima. Važan je element koji regenerira kolagen i elastin. Dokaz tome pruža istraživanje objavljeno u časopisu The Journal of Investigative Dermatology koje je pokazalo da osobe koje dugoročno uzimaju suplemente vitamina C i imaju manji rizik od opeklina uzrokovanih UVB zrakama.

Vitamin C je snažan antioksidans koji pomaže u borbi protiv hiperpigmentacija, bora i finih linija.

Daje glow izgled koži i jednostavno zdraviji izgled cjelokupnog lica.

Protip: birajte radije serume na bazi Vitamina C nego kremu - jer je veća koncentracija aktivnog vitamina C u serumima.


3.SPF

Poznato je da UV zračenja uzrokuju pucanje kolagena i remete ljepotu i zdravlje kože na staničnoj razini. Oštećeni kolagen u koži rezultira brojnim nuspojavama koje kasnije zovemo vidljivim starenjem. Oštećeni kolagen smanjuje gipkost kože, elastičnost i čvrstoću, te je indirektno odgovoran za nastanak bora, finih linija i neujednačen ten.

Kada je u pitanju briga za kožu, bolje je spriječiti nego liječiti.

Upotreba krema sa zaštitnim faktorom tijekom cijele godine trebala bi prijeći u dio svakodnevne beauty rutine.

Posljedice foto-starenja ne dovode samo do toga da izgledate starije nego što to zaista jeste, već postoji i rizik od dobivanja melanoma.

Možete birati između kemijske ili mineralne zaštite, ovisno o potrebama vaše kože.

Ako ste ljubitelj multitasking proizvoda na tržištu postoje izvrsni tekući puderi i BB kreme sa zaštitnim faktorom koji istovremeno štite kožu od štetnih utjecaja, dozvoljavaju koži da diše i imaju dobru prekrivnu moć.


4.AHA i BHA kiseline

Od iznimne važnosti za kožu je upotreba pilinga koji pomaže u odstranjivanju mrtvih stanica kože čineći ju svjetlijom, mekšom i glađom. Bez straha možete koristiti pilinge koji su na bazi AHA i BHA kiselina: mliječna i glikolna kiselina površinski rade nježnu eksfolijaciju i pogodne su čak i za najosjetljivije kože, dok salicilna kiselina smanjuje upale i pojavu prištića.

Preporučuje se jednom do dva puta tjedno napraviti piling, ne više od toga kako ne bi doveli do preosjetljivosti i crvenila kože.

Redovitom upotrebom kiselina koža postaje, glađa, svjetlija i ujednačenija. Obavezna je zaštita od sunca ako koristite kiseline u vašoj skincare rutini.


5. Beauty gadgeti

U posljednjih nekoliko godina beauty gadgeti za kućnu upotrebu doživjeli su pravi boom na tržištu. Osim što ih možete koristiti samostalno kod kuće, proizvodi za njegu puno se brže apsorbiraju i prodiru u dublje slojeve kože. Naročito su učinkoviti beauty gadgeti koji rade na principu radio frekvencije, elekromišišićne stimulacije (EMS) i LED svjetlosne terapije. Radiofrekvencija stimulira obnovu kolagena, EMS aktivira stanice u koži kako bi se obnovila elastičnost kože i zagladila tekstura kože, dok LED terapija pojačava učinak seruma i pomaže u dobivanju plump izgleda kože, radi na smirivanju prištića i ujednačava ton kože.


8 views0 comments

Recent Posts

See All

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg