Kako riješiti problem proširenih pora na koži lica?


Proširene pore na koži lica same po sebi više predstavljaju estetski problem nego medicinski.

Postoji više razloga zbog kojih nastaju proširene pore, a neki od njih su genetika, masni tip kože, hormonalni poremećaji, teški make up, neadekvatno skidanje make up-a, nepravilna njega kože, pretjerano izlaganje suncu i dr.

Ukoliko se pore začepe onda dolazi do razvoja mitisera, a u težim slučajevima i do akni.

Problem proširenih pora može se sanirati, odnosno postoje postupci pomoću kojih one mogu postati manje vidljive.

Pravilna skincare rutina kao i odgovarajući proizvodi mogu znatno smanjiti vidljivost proširenih pora.

Što se tiče kućnih proizvoda i tretmana koji su učinkoviti, svaakako moja preporuka je upotreba Alfa i Beta hidroksi kiselina. AHA i BHA kiseline imaju sposobnost zaglađivanja površinskog sloja kože kao i regulaciju lučenja sebuma. Osim toga, potiču ljuštenje odumrlih stanica kože što rezultira glatkom i sjajnom kožom.Također, možemo i klasičnim tretmanom mehaničkog istiskivanja pomoći da se pore manje začepljuju.

Učinkovitim su se pokazali tretmani frakcijskim laserom i tretmani mikrodermoabrazijom.

Kao kućna njega preporuča se redovito čišćenje lica (ujutro i navečer), naročto su klijentice primjetile da su im izbijanja na koži znatno smanjena nakon što su usvojile rutinu dvostrukog čišćenja lica tj. čišćenje lica u kombinaciji s dva čistača prema tipu kože.

Ono što je jako bitno za održavanje čiste i lijepe kože je svakako piling lica kojeg treba raditi makar jednom tjedno, mada na tržištu postoje pilinzi koji su jako nježni pa se i mogu upotrebljavati svaki dan, kao npr. Dermalogica Daily Microfoliant ili Daily Superfoliant.
Svakako se preporuča upotreba krema i seruma na bazi Retinola koji daje izvrsne rezultate na koži, osim što ujednačava ten, smanjuje bore i fine linije, pokazalo se da je jako učinkovit za problematičnu kožu i da vidljivo smanjuje pore.

Ako prvi put upotrebljavate Retinol savjetuje se da postupno navikavate kožu tj. da ga pomiješate s hidratantnom kremom kako ne biste iziritirali kožu.

Usvajanje pravilne skincare rutine i upotreba odgovorajućih proizvoda za problematiku lica koju imate ključ je za postizanje zdrave i lijepe kože.


7 views0 comments

Recent Posts

See All

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg