Essential skincare routine: 5 proizvoda za zdravu i lijepu kožu


Kada govorimo o njezi kože i proizvodima, najbolje je držati se principa "manje je više".

Upotreba previše proizvoda za njegu i onih neodgovarajućih može učiniti više štete nego koristi.

Za početak dovoljno je da imate 5 esencijalnih proizvoda za skincare rutinu, a kasnije kako se koža počne navikavati možete uvrstiti dodatne proizvode.

Ne trebate hrpu kozmetičkih proizvoda kako bi vaša koža bila zdrava i mladolika.

Koži treba od 25-30 dana sa se u potpunosti regenerira, znači da možete dobiti potpuno transformiran ten za mjesec dana.

Lijepa i zdrava koža nije samo rezultat dobre genetike, 80% posto dugujemo kućnoj njezi i životnom stilu.


1.Čistač

Must have proizvod svake skincare rutine. Ako ne čistite lice od ostataka šminke, SPF i polutanta imate veliki izgled da ćete dobiti izbijanja na koži.

Odaberite čistač za vaš tip kože, koji neće narušiti zaštitnu barijeru kože.

Idealno bi bilo da ujutru i navečer čistite lice.


2.Piling


Piling uklanja mrtve stanice kože, posvjetljuje ju i pospješuje apsorpciju drugih proizvoda. Ima moć regeneracije te čini ten blistavim i sjajnim.

Nemojte pretjerivati s pilingom, dovoljno ga je napraviti jednom do najviše dva puta tjedno.

Birajte piling po tipu i stanju kože. Piling na bazi koštica maslina ili marelica idealno za normalnu kožu, kao i na muškarce.

Pilinzi na bazi AHA i BHA kiselina idealni su za problematične kože, sklone nepravilnostima. Također, ova vrsta pilinga rješava i probleme sa sitnim borama i hiperpigmentacijom.

Enzimski pilinzi idealni su za osjetljivu kožu jer vrše lagani površinski piling.


3.Serum


Serum je koncentrirani proizvod koji ima puno veći postotak aktivnih sastojaka od kreme i laganije je teksture. Najbolje je da odaberete serum za vaš tip kože.

Nećete pogriješiti sa serumima na bazi hijaluronske kiseline, Vitamina C i Niacinamida. Svi ovi sastojci pomažu u borbi protiv starenja kože i održavaju mladolikost i svježinu kože.


4.Hidratantna krema


Hidratantna krema najvažniji je proizvod za njegu kože. Ima ulogu u održavanju optimalne razine vlage u koži i održavanju zdrave zaštitne barijere. barijeru kože. Pronađite onu koja odgovara vašem tipu kože.


5.SPF

Nošenje zaštitnog faktora tijekom cijele godine “spasit” će kožu od preuranjenog starenja, neujednačenog tena i hiperpigmentacija. Možete birati između kemijske ili mineralne zaštite, ovisno o potrebama vaše kože.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg