Anti age frizure kojima možete vratiti vrijeme unatrag


Često čujemo kako dobra frizura može pomladiti do 10 godina i u trenutku istaknuti oči, sakriti bore i osvježiti ten. Kako starimo naša kosa gubi na kvaliteti: stanjuje se vlas, javljaju se sijede i kosa gubi prirodni sjaj. Zato je dobro uložiti u frizuru koju ćete bez problema moći sami napraviti kod kuće i koja je jednostavna za održavanje.

Kada me klijentice pitaju za savjet u vezi frizure, uvijek se vodim onim: što jednostavnije to bolje.

Nisam sklona velikim eksperimentiranjima u vezi boje i ne volim kada ne mogu "reproducirati" koliko toliko sličnu frizuru iz salona. Smatram da svaka žena treba težiti bojama koje su u prirodnom spektru, znači od smeđih, plavih, crnih, crvenkastih, nikako roze, indigo plave ili bilo koje druge umjetne i jarke boje.


Na koji način možemo postići mladolik izgled uz pomoć frizure i koje su nabolje za postizanje anti age efekta?


Savjete koje možete primijeniti:


1. Nađite dobrog frizera koji će procijeniti vašu kosu i ošišati vas tako da možete sami kod kuće održavati frizuru.

2. Bojanje i stiliziranje - s godinama treba ići na kraće frizure i boje koje su nijansu svjetlije od vaše prirodne ili kombinirati pramenove i tehnike poput balayage-a ili face frame pramenova. Nakon 35. godine nijedna žena ne bi trebala imati kosu koja seže preko lopatica. Kosu treba stepenasto pošišati kako bi se dobio volumen.3.Njega kose - obavezna je njega kose kod kuće s maskama i pakunzima. S godinama vlasi se stanjuju i kosa postaje manje gusta, pogotovo ako je još tretiramo s toplinskim uređajima, nužno je njegovati kosu kako bi ona sto duže ostala zdrava i sjajna.
4.Frizure za instant anti age efektLOB - frizura koja je do ramena, odgovara svim ženama bez obzira na godine, uz pomoć nekoliko svjetlijih pramenova postiže se volumen i punoća pa tako je idealna za sve one koje ne krasi bujna kosa.
ŠIŠKE - frizura s curtain šiškama- idealna ako želite prikriti bore na čelu, kada vam dosade jednostavno ih pomjerite sa strane.

BLAGI VALOVI ili klasična blow dry frizura s blagim loknama na dnu. Valovi daju mladenački i opušten izgled.

MESSY BUN - idealna frizura koja nije strogo zalizana, možete pustiti nekoliko pramenova sa strane lica kako biste dobili opušteni efekt.BOB - nešto kraća varijanta od loba, ali vrlo ženstvena frizura koju možete lagano oblikovati kod kuće. Bitno je da nema oštrih linija i da možete pjenom za kosu “zgužvati” kosu kako bistre dobili neopterećenu i ležernu frizuru.

Photo by Unsplash


10 views0 comments

DON'T MISS THE FUN.

Thanks for submitting!

FOLLOW ME ELSEWHERE

  • Instagram

POST ARCHIVE

PMC_0475-edit_edited.jpg